torsdag 27 december 2012

Fluff och mousse!

Får ofta frågan om vad man kan göra för topping och fyllning i tårtor/cupcakes. Fluff går att göra på massor av olika sätt. Principen är den samma, värm choklad eller det du vill med grädde på låg värme får absolut inte koka. Låt svalna tills det är helt kallt gärna över natten sen är det bara att vispa upp.

3 dl grädde
+ något av följande:
200g choklad (vit, ljus, mörk)
200g dumle
200g daim
200g center /plopp

80 - 90g gelegodis
             bilar
             hallon båtar
             lakris
             nappar
             skumtomtar osv osv......

200g bär (jordgubb,hallon,lingon,hjortron,björnbär,blåbär osv) kokas upp med
2 gelantinblad som mjukats upp några min i kallt vatten
3 msk florsocker
Låt svalna tills det är nästan helt kallt, vänd försiktigt ned med 3 dl vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar