onsdag 31 oktober 2012

Champagnemousse

Här är två olika recept på Champagnemousse som jag fick en fråga om

Alternativ 1
Vispa 3dl grädde häll i champagnessens efter smak, Klart!
Kan behövas lite florsocker om man vill ha det lite sötare.

Alternativ 2
Champagnemousse7 g gelatinpulver
3 msk vatten
ca 3 dl champagne
ca 3 dl vispgrädde
2 äggvitor
knappt 1 dl socker


Gör så här:
Häll vattnet i en skål, strö i gelatinet och rör om. Låt det stelna.
Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
Rör ner champagnen. Vispa grädden.
Vänd ner champangegelét i grädden och låt stå kallt under tiden som du vispar ihop äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa till blank smet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i champagnegelén och låt stelna i kyl.

 Kanska till nyårs tårtan? Kram Sandra

1 kommentar:

  1. Åh tack snälla. Detta ska jag skriva av och spara till framtida bröllopstårtor.

    SvaraRadera